Om Pet-Pocket

Pet-Pocket är ett danskt företag. Vi har specialiserat oss på aktiveringsleksaker för hundar med syfte att förbättra relationen mellan hund och ägare. Efter flera års utveckling introducerade Pet-Pocket 2017 en produktlinje som utvecklar hundens egenskaper och ökar dess trivsel.


Frank och hans idé

Pet-Pockets grundare, Frank Nelson, är både uppfinnare och en passionerad djurvän. Pet-Pocket är resultatet av båda delar. Det var en tidningsartikel i Berlingske år 2005 som ledde fram till idén bakom Pet-Pocket. Artikeln nämnde att nästan en fjärdedel av alla relationer mellan hund och ägare slutar med att hunden antingen omplaceras eller avlivas.

Frank tänkte att det måste finns en lösning på problemet. Han började undersöka om det fanns någon metod som kunde stimulera hunden genom lek, samtidigt som den fokuserade på ägarens kärlek och omsorg. Han undersökte och intervjuade beteendespecialister och veterinärer. Dessutom pratade han med mängder av hundägare i sökandet efter att utveckla ett redskap som såg till att hundens behov av att lösa uppgifter tillgodosågs genom intelligent aktivering.

 

Testpiloten Buster

Den stimulerande effekten hos de tidiga prototyperna av Pet-Pocket blev snabbt tydlig. Franks hund Buster var en entusiastisk testpilot som snabbt lärde sig att förknippa ljudet av kardborreknäppningen på Pet-Pocket med lek. Dessutom kunde man tydligt se att Busters självförtroende ökade och han verkade lugnare efter att ha lekt med Pet-Pocket.

Stimulans och aktivering genom lek är fortfarande stommen i Pet-Pocket. Möjligheten att kombinera och bygga på är det som gör att Pet-Pocket fortsätter att vara intressant för hunden. Och variationerna bidrar till att hunden fortsätter lösa nya uppgifter. Pet-Pocket testas löpande på hundar i alla åldrar och raser.

 

Tankerne bag aktiveringslegetøjet

Hundar lär sig ofta snabbt hur man löser aktiveringsleksakernas olika uppgifter, vilket särskilt gäller Franks hund Buster. Franks önskan om att hålla Buster sysselsatt med lek under en längre period gjorde att han började titta på alternativa lösningar där variationen i uppgifterna skulle spela en större roll. Det var viktigt att leksaken hade ett större användarvärde. Frank inspirerades av hur LEGO har glatt barn under så många år och hur kloss-konceptet säkerställer ny lek och kreativ utveckling.

Lösningen blev en kardborreknäppning eftersom den kan fästas på kors och tvärs, samt att den är lätt och säker att använda både för hundar och barn. Den bjuder in till kreativ lek för både hund och ägare eftersom det finns fler än en lösning på hur aktiveringsleksaken byggs på eller kombineras. Tillsammans med phthalatfri presenning från livsmedelsindustrin garanteras din hund rena material som varken skadar hund, golv eller möbler.